2014-08-25 10.17.55

Fredens Oase

”Det er bedre at tænde et lys end at fordømme mørket”, sagde den franske filosof Voltaire. I samme ånd er Fredens Oase et forsøg på at bringe forståelse frem for splid mellem mennesker.

PL-Fondens frihedspris gik i 1997 til Fredens Oase, som har oprettet skoler, workshops og aktiviteter for unge jøder og arabere, med det formål at skabe øget forståelse mellem fremtidens generationer og naboer.

Fredens Oase er et meget beskrivende navn for denne lille ø af håb omgivet af et hav af konflikter og uro. Her er blandt andet oprettet møde-workshops, hvor unge jøder og arabere mødes for første gang. De unge har også mulighed for at få ledertræning, så de kan tage deres erfaringer og positive budskaber med hjem til deres nærområder. Og endelig har Fredens Oase oprettet studiegrupper med deltagere fra alle trosretninger.

Siden 1972 har Fredens Oase gennem undervisning, oprettelse af skoler og folkeoplysning forsøgt at skabe bedre vilkår for alle trosretninger. Derfor gik PL-Fondens frihedspris på 200.000 kr. til Fredens Oase.