Burma er et land med store kontraster. Uendeligt smukt og med en stolt befolkning. Samtidig har  landet, indtil for nylig, været underlagt en militærjunta, hvor systematisk vold og undertrykkelse af befolkningen hørte til dagligdagen. Blandt de mange brud på basale menneskerettigheder er militærjuntaens censur af nyhedsformidling.

Burmas statskontrollerede medier er i sagens natur hverken frie eller uafhængige. Men en lille skare af dedikerede burmesere er med til at bryde juntaens nyhedsmonopol.

Democratic Voice of Burma er en nyhedsorganisation, som sender nyheder og rapporterer til og fra Burma via deres eksilkontor i Oslo.

Foruden burmesernes egen mangel på uafhængig information og nyheder findes der meget få internationale korrespondenter i Burma. Det betyder, at omverdenens indblik i burmesernes levevilkår er meget begrænset. Med andre ord udfylder Democratic Voice of Burma en helt essentiel rolle som formidler af nyheder til burmeserne og resten af verden.

Det kan bl.a. lade sig gøre takket være et net af undergrundsjournalister, som med stor fare for deres eget liv rapporterer fra det lukkede land. I 2007 alene blev 8 journalister fra Democratic Voice of Burma pågrebet af styret.

Derfor tildeltes Democratic Voice of Burma i 2007 PL-Fondens frihedspris på 100.000 kr.

Du kan følge Democratic Voice of Burma på Facebook