Oumou Sall Secks personlige historie er en fortælling om en mønsterbryder og rollemodel. Oumou Sall Seck er født og opvokset i Mali, hvor 90 pct. af kvinderne er analfabeter, og meget få besidder et politisk embede.

Som teenager besluttede hun at tage til nabolandet Elfenbenskysten, hvor hun havde bedre muligheder for at uddannede sig som frisør og kosmetolog. Da hun kom retur til Malis hovedstad Bamako, varede det ikke længe, før hendes engagement og personlige gennenslagskraft blev opdaget. Hun blev hurtigt opfordret til at deltage i præsidentvalgkampen som næstformand for Amadou Toumani Tourés kampagne.

Hendes arbejde i valgkampen betød, at hun senere selv blev opfordret til at stille op som borgmesterkandidat i fødebyen Goundam. Trods modstand mod hendes kandidatur og forsøg på at få hende til at trække sig fra valgkampen, lykkedes det hende at vinde valget.

Som borgmester i Goundam har hun opnået bemærkelsesværdige politiske og humanitære resultater. Det mest markante er hendes opgør med den gamle tradition for at omskære kvinder.

Oumou Sall Secks tilgang til omskæringsproblematikken bærer præg af hendes særlige evne til at tænke i alternative baner. Frem for blot at fordømme indgrebet, har hun forsøgt at oplyse og skaffe alternative indtægtskilder til de kvinder, som stod for omskæringen.

På baggrund af sin kamp for de malinesiske kvinder, tildeltes Oumou Sall Seck PL-Fondens frihedspis på 100.000 kr.

Du kan følges Oumou Sall Seck på Facebook.